Sommar i Sälen

sommarKoppla av i Björnvillan eller Hjortronet efter en härlig dag med vandring, löpning eller cykling på fjället! Njut sedan i den härliga bastun och av den fantastiska utsikten.

Sommarsäsongen är v17-46, då ingår finstäd i priset.
Se Priser & Bokning för mer info om priser.

I Sälen finns massor att göra på sommar, höst och vår. Så här kan programmet se ut;

Liftarna i Lindvallen och Sälen Bike Park har öppet från mitten av juni fram till mitten av augusti. Här kan man ta cykeln med sig i liften och köra Down-Hill och Cross Country.
Lederna har sitt huvuddrag runt motionsspåret vid fäboden/Experium.

Vid Experium finns en sprintbana. Det är samma bana som eliten tävlar på under Eurosportsprinten under cykelvasan.

Experium har sommaröppet med restauranger, Skateparker både utomhus och inomhus.

Fjällhojen i juli. En MC träff vid Lindvallen i Sälen, när sommaren och fjällen är som bäst.

Sälen Grand Prix är ett motorevent av Sydeuropeiskt snitt med fjällrally, backrace, golf, etcetera och underhållning på kvällarna.

En helg i början av augusti, Aim Challenge – Discovery Aim Challenge är en multisporttävling för både motionär och elit.

Rideaway Bicycle Challenge Sälen Mountain Race är ett landsvägslopp på 74 kilometer som brukar vara i mitten av augusti. Start och mål är vid Sälens Högfjällshotell.

CykelVasan är i augusti, 90km. Dagen före finns alternativa längder på cykeltävlingen.

UltraVasan och VasaStafetten. Att tillsammans klara av 9 mil längs det traditionsrika Vasaloppsspåret är en utmaning och hur roligt som helst.

I september, Sälens Trailrunning – Salomons Trail running, tuff terräng löpning med alt. 5km, 10km, 21km nu även en snällare bana på 5km.