Aktiviteter

I Lindvallen finns 42 nedfarter och 42 liftar (18 gröna, 7 blå, 14 röda och 3 svarta. Här finns Snow Park med gröna hopp- och boxlinjer, barnområden och Sälens högsta fallhöjd på 303 meter. Snögubben står stadigt på toppen av Gustav som är Nordens mest åkta skidbacke. Den är bred, lagom brant och perfekt för alla i familjen.

Nedfarterna ringlar vita och inbjudande längs fjällryggen mot Lindvallens 4 skidtorg, Sälfjällstorget, Gustavtorget, Experiumtorget och Söderåstorget. Dessa torg är samlingsplatser för skidskolor och härifrån går liftarna. Via pisterna är det enkelt att ta sig mellan skidtorgen och backarna är snälla och systemet tryggt och lättorienterat.

På Sälfjällstorget finns Kaisers Skidbod där får man bra service när man vill hyra skidor mm. Vill ni förboka hyrutrustning går det bra att göra det på kaisersskidbod.se helst 3 dagar före ankomst. Även hos Alpinbutiken, som ligger mellan Sälfjällstorget och Lindvallen, går det att boka online.

Slipp stå i långa köer första dagen i backen och boka istället Ski-Pass på skistar.com innan ni åker upp. Det går att köpa nytt eller ladda befintligt, Ski-Pass Online. Ett tips är att även boka Skidskolan innan, vid sportlov och jul och nyår blir det snabbt fullbokat. Skidskolan utanför villorna heter Sälfjällstorget Fasanen.

Se Webbkameror över Lindvallens pistar eller Webbkamera över Sälfjällstorget och backen bredvid Sälfjällsvillorna.

Längdskidåkning

I Sälen finns massor av varierande längdspår och turleder i underbar natur. Kalfjäll, skogsterräng, elljusspår, skatepreparerade slingor, krävande slingor för elitåkaren eller lätta spår för utflykten. Allt finns runt stugknuten.
Se vidare under Längdskidåkning.

Snöskoter

I Sälen kan du åka med på en guidad snöskotertur eller hyra och köra själv på egen hand. www.salenaktiviteter.se

Vinterfiske i Sälenområdet

I Sälenområdet finns det många sjöar och tjärnar där det är fint att vinterfiska. I dessa vatten finns det rikligt av öring, regnbågslax och röding även gädda och abborre finns. Några av dessa vatten kan du nå via bil medan vissa sjöar och tjärnar måste nås till fots eller via skoter.
Läs mer på www.salen.se 

Hundspann

Följ med på en fjälltur där hundarna gör jobbet. Här finns tre hundspannsekipage att välja på.
Peakpoints Sled Dog Adventure www.hundspann.com

Fjälläventyr – Hundaktivitet, skotersafari, mountainbike, flugfiske mm

– Om du och ditt företag vill utvecklas och ha kul i grupp är vi glada att få leda en del av er konferensresa. Våra teambuilding-aktiviteter är beprövade och väldigt uppskattade och tar er med på ett utomhusäventyr som passar era mål och gruppens förutsättningar, meddelar Fjälläventyr. www.fjallaventyr.com

Snowkite

Sporten som lyfter fram det bästa i skid- och snowboardåkning. Snowkite går ut på att man seglar efter en mindre drake över öppna ytor, tex kalfjäll med hjälp av vindens kraft. Att lära sig utöva sporten tar runt en halvdag och är en garanterat unik upplevelse för semestern! www.salenskiteskola.se

Sälfjällstorget – Galleria, Torgskoj och Skridskobana

Mitt på Sälfjällstorget finns en skridskobana, här kan man åka skridskor när man vill, skridskor lånar du hos Kaiser Skidbod. På onsdagar är det Valles Värld med underhållning, tävlingar och aktiviteter för barnen. Gallerian bjuder på fina butiker, underhållning och ett mysigt café.

Konferens

I Torggallerian på Sälfjallstorget finns även möjlighet att hyra konferensrum från 8-125kvm. Besök Sälfjällstorget för mer information och bokning. www.salfjallstorget.se

Salomon Session på fredagar är en parktävling för stora och små åkare i Torgparken. Anmälan görs i Torggallerian.

Hyr en kock

En proffessionell kock i ditt kök. För att få en total avkoppling på semestern.
Bengt är en glad kille som både kan ge privata skidlektioner och laga maten, besök honom på hemsidan för att se hans goda menyförslag. www.skifood.se

Experium – Upplevelsecenter i Lindvallen

Vid Snöcentret i Lindvallen finns ett fantastiskt upplevelsecenter med äventyrsbad, vattenrutchbanor och FlowRider® (surfmaskin), spa-anläggning, massage, gym mm. Här finns även bowling, lekland och 3D-biograf tillsammans med restauranger, butiker, sportbar och frisör. Tel vxl 0280-861 00. www.experium.se

En helkul kväll med Vrickade Varieteér med underhållaren Jecko m.fl. kan rekommenderas för både barn och vuxna.

Hotel Bügelhof Spa

Här hittar du flera olika behandlingar. Bland annat kroppsmassage, ansiktsbehandling och kurbad. Försäljning av spa-produkter. Bubbelpool, soldusch och solarium finns också. Tel. +46(0)280-219 50 www.hotelbugelhof.se

Harrys nattclub på Hotel Bügelhof

Se vad som händer och vilka artister som kommer denna säsongen. www.hotelbugelhof.se

Våffelstuga

Fågelboet serverar både klassiska såväl som lyxigare våfflor med rysk kaviar. På kvällen dukas det upp för fondueafton. Tel. +46(0)280-210 33 www.fagelboet.com

Lisa Elmqvist i Sälen

Inne i Sälenstugan hittar ni Lisa i Sälen, här erbjuds även Take Away och Catering. Tel 0280-220 05.

Restaurang Rådhuset

Ligger vid Sälfjällstorget och har en också en trevlig loungebar för den som vill koppla av.

Sälenstugan Original

är en nyöppnad krog i Jonasbacken (till höger om ankarliften). Här bjuds på mysig tyrolerstämning och traditionsenlig After Ski.

Pinocchio´s Pizzeria

Är man sugen på en klassisk pizza finns denna pizzeria precis vid Sälfjällstorget. Tel 0280-266 50.

Restaurang Lammet & Grisen

En mysig och trevlig restaurang som ligger några hundra meter från Björnvillan. tel 0280-210 90.

Restaurang Olarsgården

Fint, liten och lite avskiljt belägen restaurang med mat från Havet och Skogen. Här kopplas det av vid den öppna spisen efter en härlig dag i backen. Tel 0280-210 29.

Gustav Grill & Bar

Ta en promenad hit eller åk skidor, rekommenderas både till lunch eller After Ski. Ligger vid foten av Gustavbacken. Tel 0280-212 88.

Fjällbagarn

ligger bredvid Gustavs Grill & Bar.
Här kan du köpa surdegsbröd, tårtor och även hämtpizza. Tel 0280-266 66.

Wallmans

på Lindvallens Wärldshus erbjuder både nöje och mat i en färgsprakande show.

Trollskogen i Hundfjället

En utflykt för barnen såväl som för vuxna. Ta en tur med slalomskidorna eller promenera i Trollskogen och se över 500 figurer.

Övrig information

Se vad som händer i Sälen under följande hemsidor:

www.salen.se

www.salen360.com

www.skistar.se